TERRA DE FARAONS

CIENCIAS SOCIALES PRIMARIA

INTRODUCCIÓN

                              INTRODUCCIÓ

 

Misteri, tresors, traïcions, amor, poder... Tots aquests ingredients i molts d'altres es barregen al llarg de la meva existència. Una vida que serà eterna.

Tot i que només vaig viure 19 anys, el descobriment de la meva tomba l'any 1922 per part de l'arqueòleg anglès Howard Carter va fer que el meu nom quedés gravat en la història. Es va trobar sense explorar el darrer sojorn d'un faraó egipci. Contenia més de 3.500 peces de museu, però també una maledicció enigmàtica! Esmentar el meu nom vol dir parlar d'Egipte, de fararons, de temples, de religió i de mòmies. Per a mi és tot un orgull formar part d'una civilització que va brillar gairebé tres mil anys, i que encara avui dia produeix gran admiració.
La troballa de la meva tomba va ajudar a fer una mica més clar com vivíem en el nostre temps a la vora del riu Nil. Sabíeu que als faraons ens consideraven déus? I que en les nostres tombes es deixaven una pila d'ofrenes perquè les poguéssim utilitzar en l'altra vida?
Us animo a fer un pas enrere en el temps per veure la vida fascinant d'Egipte durant el meu regnat. Jo mateix us ho explicaré.

 

De: Jo... Tutankamon, ed Parramon